vrijdag 20 januari 2012

FixedGearFridays: Danny MacAskill

Voor de tweede FixedGearFridays gaan we het meteen over iets non-fixedgear-related hebben. Want ook dat moet kunnen! Aangezien het fietsen betreft post ik het gewoon onder FixedGearFridays.
Verwacht dus niet alleen fixed gear video's, regelmatig zal ik ook andere fiets artikels plaatsen, gewoonweg omdat ze te vet voor woorden zijn!

Vandaag gaan we het hebben over Danny MacAskill, naar mijn mening een ware legende.
Ik heb nog nooit iemand zo goed los zien gaan op een freestyle mountainbike.
Die gast heeft een evenwicht waar je U tegen zegt!

Danny MacAskill is geboren in Dunvegan, Schotland op 23 december 1985. Danny is 1 meter 76 en had voordat hij aan zijn professionele sportcarrière begon werk als fietsenmaker.
Danny bracht op 23 jarige leeftijd zijn eerste video uit in 2009, de video werd op youtube geupload en had de volgende dag al honderdduizenden views. De video werd gemaakt door zijn vriend en roommate Dave Sowerby.
De video werd opgenomen voor Inspired Bicycles Ltd, hiervoor fietst Danny nog steeds.


Na het succes van deze video ging het snel voor Danny;
De New York Times en verschijnende andere media plaatsten iets over hem, hij werd stuntman voor een productie in Hollywood,  speelde in de reclame voor de Volkswagen Golf Estate en hij werd genomineerd voor: 'National Geographic Adventurer of the Year Award' en de 'Action Sportsperson of the Year' bij de Laureus World Sports Awards.
Danny's tweede video was 'Way Back Home', een erg mooie video die wederom werd opgenomen door Dave Sowerby maar ditmaal onder productie van de Red Bull Media House.
De video zelf laat een trip zien van 43 en een half duizend kilometer door Schotland die eindigt bij zijn thuisstad Dunvegan. De video werd een enorm succes.


In augustus 2011 bracht Danny mijn persoonlijke favoriet uit: 'Industrial Revolutions'. Deze werd geproduceerd door Channel 4. Meer dan 3 miljoen mensen hebben naar deze video gekeken in de eerste drie maanden dat hij uit was.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...