woensdag 25 januari 2012

Music: NoizBoiz - Georganiseerde Chaos (limited edition Gunfinger USB stick)

NoizBoiz (bestaande uit de producer Mucky Muxx en mc XL) is een Rotterdamse Grimeformatie die deel uit maken van Nebulon, een groep waar onder andere Zwart Licht en Skinto bij zitten.
XL en Mucky kwamen er al snel achter dat hun muzikale smaak erg goed overeen kwam en NoizBoiz werd gecreëerd. Mc/producer Kariszma voegde zich hier al snel aan toe en het (promotie)album 0.10 werd een feit.

Na een jaar lang optreden en in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland te hebben gestaan bleek toch dat sommige interesses uit elkaar liepen en besloten ze NoizBoiz voor te zetten zonder Kariszma.
Tijdens live shows worden ze vanaf begin af aan al bijgestaan door hypeman Don de Baron en dit is gelukkig zo gebleven. De manier waarop Don de Baron (AKA De Witte Bril) mee doet en zijn energie in de muziek stopt is altijd leuk om te zien. Daarnaast is geen mosh hem te wild!

V.l.n.r. Mucky Muxx, XL & Don de Baron

In 2010 bracht NoizBoiz 'Zware Bassen, Zware Beats' uit. Een geweldige mixtape (die overigens HIER gratis te beluisteren en downloaden is). De mixtape kwam al snel onder de aandacht van de media en mede hierdoor werd NoizBoiz zeer bekend in de Nederlandse grime/hiphop scène. In 2011 brachten ze de EP 'Zooitje Geregeld' uit, ook deze is HIER gratis te downloaden.


Het is nu begin 2012 en de heren vonden het al weer tijd om een nieuw album te releasen! Georganiseerde Chaos heet het album en het is HIER te bestellen (€17,95 exc. verzendkosten) als limited edition USB stick in de vorm van een 'gunfinger'. Ik heb de mijne gisteren binnen gekregen en ik moet zeggen dat hij er erg goed uit ziet! Jammer genoeg zit er bij de USB stick slechts een klein kettinkje en kan je hem dus niet zoals XL om je nek dragen, je kan natuurlijk zelf altijd nog een andere ketting er doorheen doen. Ik moet wel zeggen dat ik het sowieso mooi en vernieuwend om op deze manier een album aan te bieden. Ikzelf luister altijd al m'n muziek via mijn computer (makkelijker dan steeds cd'tjes wisselen) dus voor mij is hij helemaal prima! Als je liever een cd wilt kan je denk ik beter wachten, want ik neem aan dat als deze run verkocht is zij hem gewoon op cd uit zullen brengen (slechts een speculatie).


De USB stick heeft een opslagcapaciteit van 4GB en bevat natuurlijk het album Georganiseerde Chaos plus een tweetal bonustracks. Ook staan er songteksten, wallpapers en videoclips op en de volgende EP's van Mucky Muxx: Bad Lady EP & KUT EP.
Voor de mensen met een muzikale passie kun je ook een remixpack aanvragen, iets wat ik zelf heel slim van ze vind. Zo maak je het de fans gemakkelijk om jouw liedjes te remixen en daar kan altijd iets moois uit voortkomen!
De tracklist bestaat uit:

01. Intro [2:04]
02. Wie, Wat, Waar [3:51]
03. Volg [3:11]
04. Gehersenspoeld [2:50]
05. Normaal [4:00]
06. Retour Afz x Arabique Bass [4:54]
07. Gunfingers Up! [2:58]
08. Eigen Zone (ft. Rosco & de Gelogeerde Aap) [3:44]
09. Speeltuin (ft. Lady B) [4:32]
10. Ik Zeg Niks x Tik Tak [5:06]
11. Ga Mee (ft. Skinto & Akwasi) [4:14]
12. Voor Elkaar (ft. Ataru) [3:43]
13. Interlude [1:10]
14. Richtingloos [4:28]
Bonus:
15. Skanking Time [3:05]
16. Last Man Standing [3:21]

Het album zelf vind ik erg mooi gelukt. Je merkt dat ze een wat volwassenere sound hebben gekregen. Op het album is vooral Grime te vinden maar ook zeker genoeg dikke Dubstep beats en ook wat rustigere nummers. Het was te verwachten dat artiesten van Nebulon (Akwasi & Skinto) hier een steentje aan zouden bijdragen, dit gebeurt op het nummer 'Ga Mee'. Ook de bijdrage van Rosco en Aap (Fakkelteitgroep) op 'Eigen Zone' kan ik zeker waarderen. Zeker de moeite waard om te beluisteren! Wat overigens kan op hun eigen SITE. Vind je het een dope album? Koop het dan! Support die boys en de Nederlandse scene!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...