maandag 30 januari 2012

Review: MADL 5.5" Phase 3 - Armybot by MAD

Deze review gaat over de 'Phase 3 Armybot' van MAD.
Zowel het poppetje als het design hierop is afkomstig van MAD. Het poppetje in 5.5" groot (ongeveer 14 cm).
Dit item is onderdeel van een serie van drie poppetjes. De andere twee reviews zullen morgen en overmorgen verschijnen.
Van dit poppetje bestaat ook nog een NYCC exclusive, die ziet er hetzelfde uit alleen is deze zwart.


Doos:
De doos ziet er bij alle drie de poppetjes hetzelfde uit.
Het enige verschil is de stikker op de bovenkant, deze laat zien welk poppetje er in zit. Dit zal ongetwijfeld de productiekosten drukken.
De doos zelf is vrij simpel; volledig grijs met kleine toys in een glimmende opdruk. De toy zelf staat er groot in het wit op, dit is op de randen gedrukt waardoor het door loopt op een andere zijde. Naast dit poppetje staat -in dezelfde grijs-glimmende opdruk als de kleine figures- een tag die 'MAD' schrijft. Aan de andere kant staat nog deze opschrift: 'Mad l (MOD l) n. A representative style, plan, or design.'
Cijfer: 6,5/10


Verpakking:
De toy zelf zit in een plastic zakje die aan een kant dicht is geplakt.
Zelf vind ik dit een beetje goedkoop gedaan. Ook zit de toy op deze manier niet echt veilig in de doos. Echter lijkt het mij vrij sterk dat dit poppetje kapot bij jou aan zal komen, dit omdat het een vrij stevige toy is met weinig articulation points.
Cijfer: 4/10Product:
Het design van het poppetje vind ik zelf erg tof. Erg simpel en strak.
Het poppetje staat zelf gebogen naar achteren met de armpjes langs beide zijden. De grootte van zijn hoofd houd hem in balans, al zijn ze nog steeds niet heel erg stabiel.
Het hoofd kan draaien en daar houd het zo'n beetje wel bij op, je merkt dat ze gewoon bedoelt zijn om er simpel uit te zien.
De paintjob is erg mooi gedaan, alles overlapt elkaar vloeiend en het lijkt met echte kwaliteit verf gedaan te zijn. Ook het 'Army-thema' spreekt mij erg aan. Verschillende kleuren groen geven een soort cammo look. Ook de ster kan natuurlijk niet ontbreken als je het over het leger hebt en ook de rode ogen vind ik erg passend en mooi gedaan.
Cijfer: 7/10
Verdict:
Ik vind het zeker een leuke toy! Vooral als je de hele serie naast elkaar ziet staan!
Daarnaast zijn ze erg scherp geprijsd en worden ze handgesigned door MAD zelf.
Het eindcijfer hieronder komt eigenlijk wat lager uit dan hij waard is, maar de (goedkope) manier van de verpakking zorgt ervoor dat het totaalcijfer erg laag is.
Eindcijfer: 5,8
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...