woensdag 11 januari 2012

Toy-Art: Little Trickers Series 1

Vandaag zullen we hebben over de Touma's Little Trickers Series 1. De Little Trickers komen van de Japanse Toy designer Touma (ik moet je waarschuwen de site is in het Japans). Deze toy designer maakt toy art in een typische japanse stijl. Ik herken dit in de Little Trickers bijvoorbeeld bij de 'schattige' diertjes zijn die tergelijkertijd ook 'gemeen' zijn, ledematen uit proportie in tegenstelling tot het lichaam en kleurtjes. Mr. Touma, om hem zo maar even te noemen, begon als freelance figure-artist in 2001. Hij werd wereldwijd bekend toen hij in 2006 een boek op de markt bracht met alle designs en toys er in die hij ooit had gemaakt.

Hoeveel Mr. touma heeft gemaakt weet ik helaas niet. Ik kan er echt weinig op internet over vinden behalve op de site zelf, maar daarvan word ik niet veel wijzer. Ook niet als ik het Google-Translate. Wel weet ik dat hij naast de little trickers ook nog een blindbox serie heeft uit gebracht samen met KidRobot. Verder is er bij mij over Mr. Touma weinig bekend.

De little trickers series 1 zelf zijn in januari 2010 gereleased, veel te laat want ze zouden eigenlijk 2 jaar daarvoor al in de schappen liggen. Maar nu ze er eindelijk zijn kan ik zeggen dat ik wilde dat ik er meer van had gekocht! Want wat zijn deze poppetjes leuk zeg! Ik en René vinden vooral de grote gorilla (Bonga Konga) en de pandabeer (Gan Gan) erg leuk. Die zouden we graag nog willen hebben.

Twee die wij heb zijn de Skuttle (een 'gemene' schildpad) en een Aniballoon (een dikke knalroze beer). Typisch bij deze serie is dat ze allemaal inimini beentjes en lange grote armen in vergelijking met hun lichaam. Ze hebben die lange armen omdat ze daar eigenlijk op leunen, die kleine beentjes zouden het niet houden, haha! Maar helaas is er niet alleen weinig informatie over deze geweldige serie te vinden, ook zijn ze nog moeilijk verkrijgbaar.

Aniballoon & Skuttle
Hopelijk kunnen we er binnenkort nog een paar op de kop tikken voor niet te veel geld. Maar voor nu lijkt het er op dat het een lange zoektocht word. Geeft ook niet, je kan niet alles hebben, zullen we maar denken ;-).

Maaike

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...