donderdag 26 januari 2012

Review: Playing Art - Bali Bali by Spasm One

Gister zijn René en ik samen naar Outland Records geweest. We zagen hier natuurlijk weer een boel nieuwe, leuke dingen die we graag wilden hebben! Maar we kwamen eigenlijk maar voor één ding voor de Bali Bali by Spasm One. Over deze kunstenaar is helaas op het wereld wijde web niet zo erg veel te vinden en van zijn site, tja, daar word ik ook niet veel wijzer van. Dit leuke aapje komt van de franse toy-designers van LeLab  iets wat ik grappig vind omdat de site volledig in het Japans is. Naast dit leuke aapje heeft LeLab nog 2 andere kunstenaars een design op de aap laten maken.

Doos:
De doos vind ik erg leuk gedesigned maar ook simpel. Op de achterkant zie je Balinese aap in het 'echt'. Het is een mens met het masker van de aap op. Op de bovenkant van de doos zie je de naam van de aap staan samen met de designer. Verder is de doos in de kleuren van de aap. Geel met vooral véél oranje.
Cijfer: 6/10Verpakking:
De verpakking waar de aap in zit lijkt veel op de verpakking waar Dunny's ook in zitten alleen bij de Bali Bali de verpakking voor een deel zichtbaar is vanaf de buitenkant van de doos. De aap zit mooi strak in de verpakking en de verpakking is mooi op maat gemaakt voor de aap. Er is zelfs ruimte voor de staart van de aap. Desondanks dat de doos niet volledig om de aap heen zit denk ik toch dat de aap goed bij jou in huis zal komen. Het plastic is ook best stevig.
Cijfer: 8/10


Product: 
En dan de Bali Bali zelf. Allereerst +1 voor de 'articulation' (de manier waarop de armen etc. kunnen bewegen), hij kan bewegen als een gek! Zn hoofd kan naar links, rechts, achter en naar voren. Zijn armen kunnen bij zijn schouders, bij zijn ellebogen en polsen bewegen. Dan als laatste kan je ook nog zijn staart buigen hoe je zelf wilt, hier zit namelijk ijzer draad in. Je kan de Bali Bali dus neer zetten hoe je wilt! Een andere leuk feitje is dat onder voet van de aap nummer staan, hij is dus genummerd. Wij hebben van de 350 nummer 146. Maar dit is natuurlijk niet het enige leuke aan deze aap, hij heeft namelijk het gezicht van een echt Balinees masker! Iets wat hem een beetje mysterieus maakt. 
Cijfer: 7,5/10Verdict:
Overall vinden we de Bali Bali aap erg leuk! De bewegingen die hij kan maken maakt het extra leuk omdat je hem dan echt neer kan zetten als een aapje. Ik denk goed dat hij bij onze aztec collectie zal passen ook al ligt Bali in een compleet ander wereld deel, haha. Ik denk dat dat komt door de 'gemene' tanden en de felle kleuren.
Eindcijfer: 7,2Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...