woensdag 4 januari 2012

Toy-Art: TokiDoki

Hoi,

Laat ik mezelf dan ook maar even voorstellen. Mijn naam is Maaike en ben de vriendin van René.
Ik zal hier zo nu en dan ook een logje plaatsen. Dit zullen ook uit een lopende dingen zijn en zeker niet alleen maar toy-art. Ik zal schrijven over boeken die ik heb gelezen, lekkere dingen die ik heb gekookt. Of nieuwe dingen die ik heb gekocht, waar ik zo blij mee ben dat ik het met jullie wil delen.

Nu wil ik het in mijn eerste blogpost hebben over TokiDoki. TokiDoki is een merk dat ondere andere toy-art maakt. Het is op de 'Japanse lifestyle' geinspireerd, maar word gemaakt door de Italiaanse kunstenaar Simone Legno. Buiten toy-art worden er ook veel andere dingen onder het merk verkocht zo als; Make-up, kleding en sieraden. Ik ga het vandaag natuurlijk hebben over de toy-art, waar ik een grote fan van ben!

Ik heb er nog niet echt heel erg veel van maar ik ben aardig op weg om een kleine TokiDoki verzameling te krijgen. Het begon er eigenlijk mee dat ik René een TokiDoki cactus friend had gegeven voor zijn verjaardag. Cactus friends zijn, om het maar heel eenvoudig te zeggen, diertjes en mensjes die een cactus pakje aan hebben. Het verhaal is kort gezegt, dat ze een cactuspakje aan hebben ter bescherming van de wereld om hen heen. Ondertussen hebben we al drie cactus friends, maar er zijn meer.

'De cactusfriends'
Ook de Moofia serie vind ik erg leuk. Dit zijn runderen en melkpakjes (ja, echt melkpakjes), die de 'mafia' voorstellen. De runderen hebben dan wapens in hun handen die je veel ziet langs komen in mafia films. De gedachte achter de Moofia is dat ze de 'lunch bullies' die de kantine terroriseren weg houden en opkomen voor de 'weak kids'. Ik heb hier zelf (helaas) alleen maar één poppetje van, de Bulleto. Dit is een stier met een grote shotgun in zijn handen. Veel te groot voor hem zelf, haha.

'Bulleto'
Als laatste heb ik nog een schattige kleine eenhoorn van een TokiDoki blindbox serie. Deze heb ik in New York gekocht waar ik afgelopen herfst ben geweest.


En dan nog even een foto van de totale verzameling, maar zonder de eenhoorn. Op de foto zie je dat Bulleto ook nog twee shotgun patronen bij zich heeft, met een boos en een blij/lief gezichtje.

'De verzameling'
De cactus friends vind ik eigenlijk het leukste en binnenkort komt er een nieuwe 'cactus friend' uit. Een gele bunny, die truffle heet. We kunnen er nog weinig over vinden en de enige informatie die we hebben gevonden was op de site van Outland Records. Volgens hun site verwachten ze hem half maart.

Dit was mijn eerste post op dit blog! Hoop dat jullie het leuk vonden om dit te lezen.
Talk to you later! Bye!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...