woensdag 22 februari 2012

Review: Calavera 8" Dunny by Jesse Hernandez

Lang hebben wij moeten wachten totdat de Calavera ook in onze collectie zijn plekje kreeg.
De eerste stock was vrij snel uitverkocht in Nederland en de restock was per ongeluk door de distributeur naar Italië verzonden. Hierdoor kon onze pre-order bij Outland Store helaas niet meer worden waargemaakt (Outland is nou eenmaal afhankelijk van zijn distributeur en heeft er echt alles aan gedaan).
Gelukkig hebben wij de Calavera alsnog uit Italië kunnen bestellen en is hij eindelijk binnen!

Fan zijn wij zeker van Jesse Hernandez zijn werk! De hele Azteekse stijl ligt ons gewoon erg goed. En alles wat Jesse uitbrengt is daardoor lastig links te laten liggen voor ons. Dit is onze 5e toy van hem en vele zullen er nog volgen!

Doos:
De doos is vrij simpel zoals dat wel vaker het geval is bij de dozen van Jesse. De doos laat ook precies zien hoe de Dunny er uit ziet die in de doos zit, tenminste, het gezicht van de Dunny. Leuk detail is wel dat hij de veren in zijn hoofd heeft laten doorlopen aan de zijkanten.
Op de zijkanten staat 'Calavera' geschreven in een tag die Jesse heeft gezet. Op de achterkant staat het hoofd nog een keer maar dat wat kleiner en zonder kleur. Op de bovenkant staat de naam nog een keer wat leesbaarder met daarachter nog meer Azteekse versieringen. Hiervan doet er een mij erg denken aan het design op de buik van de Bic Buddy van Jesse.
Ondanks dat het design van de doos weer vrij simpel is vind ik toch dat hij een 8 verdient, hij ziet er in het echt toch wel mooi uit!
Cijfer: 8/10
Verpakking:
De verpakking is erg goed gedaan. Hij heeft het formaat van een standaard 8" Dunny alleen hebben ze wel een extra uitsparing gemaakt voor de veren. Ook de veren zitten weer apart in plastic verpakt zodat deze elkaar niet beschadigen. Ook om de Dunny zelf zit nog een plasticje, naast dat hij in plastic verpakt zit om er zeker van te zijn dat de verf niet beschadigd. Ook zit er bij deze natuurlijk genoeg ruimte tussen de Dunny en de doos in, waardoor hij zeker niet beschadigd zal raken!
Cijfer: 9/10
Product:
Het product zelf is echt prachtig. Een stuk zoals we dat van Jesse gewend zijn!
De skull komt heel mooi tot zijn recht, ook de kraag en de versieringen op de armen en benen zijn heel mooi gedaan. Op de oren staan veren afgebeeld zoals je die er ook bij krijgt. Hierdoor krijg je een hele mooie boog van veren. De veren zelf zijn ook heel mooi beschilderd en afgewerkt. Je krijgt ze echter wel een beetje moeilijk in het hoofd dus ik raad iedereen aan om de Dunny even warm te maken met een föhn, het zou toch zonde zijn als er iets kapot gaat! Ja we kunnen wel stellen dat deze Dunny zeker een 10 verdient!
Cijfer: 10/10
Verdict:
Ondanks dat er door een fout bij de distributeur er heel weinig in Nederland aangekomen zijn zijn we heel blij dat wij hem toch nog hebben kunnen bemachtigen! Het is ook zeker een aanrader voor in je collectie! Of de stijl je nou aanspreekt of niet, dit is gewoon echt een hele mooie Dunny!
Hij is dan ook het eindcijfer van een 9 helemaal waard!
Eindcijfer: 9


Calavera 8" met de 3" uit de 2010 serie van Jesse Hernandez


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...