vrijdag 3 februari 2012

FixedGearFridays: Trackstandking - Burd Phillips

Vandaag wil ik het gaan hebben over trackstanden.
Een trackstand is dat je stil staat op je fiets zonder dat je de grond raakt met je voeten.
Op Fixed Gear fietsen kan dit omdat je heen en weer kan trappen.
In de post van de vorige FixedGearFridays zie je in de match tussen Claudio Golinelli en Michael Heubner. Hierin komen ook trackstands voor zoals ze bedoelt zijn.

Natuurlijk zijn de trackstands ook te vinden in het Fixed rijden op straat en ik moet zeggen dat het een hele handige skill is om te kunnen! Als je even ergens stil moet staan, bijvoorbeeld bij een stoplicht, is het erg fijn als je niet je voet uit je pedaal hoeft te halen en neer hoeft te zetten.
Je bent toch altijd sneller weer weg als je beide voeten in je pedalen zitten! Het vergt zeker enige oefening en je moet zeker je tijd er voor nemen. Maar zodra je het kan, en er steeds beter in word, is het heel leuk om te doen.

Ikzelf hou het (voorlopig) op simpel trackstanden, vaak lukt het mij ook nog wel zonder handen maar daar houd het voor nu wel een beetje op. Gelukkig zijn er wel wat mensen die hier wat verder in gaan! Een goed voorbeeld hiervoor is Burd Phillips. Ik kan erg weinig over hem vinden dus heel veel info over deze man kan ik jullie niet geven maar een ding weet ik wel; deze gast kan trackstanden als de beste!


Ook wil ik nog even de trackstand bike switch met jullie delen. Deze video doet Burd Phillips samen met Shawn Wolf.
Check trouwens voor meer video's Burd Phillips YouTube channel!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...