maandag 6 februari 2012

Custom: MADL 5,5" - Stone Golem by Kevin Gosselin

Ik kom net op ToysREvil een hele dope custom toy tegen die ik wel even met jullie moest delen. De toy is een 5,5" MADL toy die gecustomized is door Kevin Gosselin en draagt de naam Stone Golem.

Het verhaal achter deze toy gaat als volgt:
'Het is niet bekend wie meneer AZ is maar de Hopi mensen in Kykotsmovi Village vertellen ons dat hij een buitenstaander is die op een dag verscheen en om voedsel en water vroeg. Dit deed hij om de paar dagen voor een half jaar lang. Toen het moment kwam dat hij niet meer langs kwam vreesden de Hopi dat hem iets was overkomen. Ze besloten hem te gaan zoeken.


Toen ze hem vonden zagen zij dat hij zelf een kamp had opgezet op slechts enkele kilometers van hun dorp vandaan. De Hopi mensen vonden het geen probleem dat hij daar zijn kamp had opgezet en lieten hem zijn gang gaan. Echter hielden ze hem wel, voor zijn eigen veiligheid, goed in de gaten.
In de jaren die verstreken leerden de Hopi weinig van meneer AZ. Waar hij vandaan kwam en waarom hij daar was blijft een mysterie. Ook tegen wie hij zich wilde beschermen met zijn primitieve speer werd hun niet duidelijk. Volgens de Hopi werd meneer AZ verzorgt door Madl, volgens de Hopi mythologie een Kachina geest die zich ontfermt over de verontruste ziel die boetedoening zoekt. Madl zou over deze zielen waken tot dat zij innerlijke rust gevonden hebben. Volgens de Hopi vond meneer AZ uiteindelijk rust en weidde hij zijn leven aan de Kashina geest Madl. Hij bouwde een monument voor de geest en dwarrelt daar tot deze dag in rond.'


Ik vind zelf de toy echt waanzinnig goed gemaakt. Het moet ongelofelijk veel moeite zijn geweest om de steenstructuur aan te brengen. De details die er in zitten vind ik ook waanzinnig goed aangebracht. Ook het verhaal achter de toy vind ik zelf heel erg leuk bedacht.
De toy is voor iemand gemaakt dus jammer genoeg niet te koop...Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...