woensdag 8 februari 2012

Review: Jaguar Warrior 8" Dunny by Jesse Hernandez

Om even in toon te blijven met de vorige post gaan wij vandaag de Azteca Jaguar Warrior van Jesse Hernandez beoordelen.
Zelf zijn wij heel erg fan van Jesse Hernandes' zijn werk en stijl. Het is wel echt iets wat je wel of niet aanspreekt.

De Dunny komt uit 2009 en heeft een oplage van 1500 stuks.
Ook bestaat er een zwarte chase van (die wij ook nog een keer hopen te bemachtigen).
De chase komt -jammer genoeg- op de 1500 stuks maar 125 keer voor dus die kans word erg klein...


Doos:
De doos zelf vind ik best wel leuk gedaan. Hij is voornamelijk zwart met geel/gouden opdrukken. Op de bovenkant van de boos staat Hernandez zijn 'signature piece' en op de zijkanten extra versieringen die ook terug zijn te vinden op de Dunny zelf.
Op de voor- en achterkant vind je langs de rand typisch Azteekse versieringen en daartussen de Dunny. De doos laat je in principe precies zien hoe de Dunny er uit ziet, op het schildje na.
Cijfer: 7,5/10
Verpakking:
De verpakking is zoals bij alle Dunny's van plastic. Er zit genoeg ruimte tussen de Dunny en de wanden van de doos. Echter zit deze Dunny ook in het folie zoals wij die kennen van blindboxes. Want ja, er bestaat een chase en je moet toch niet makkelijk kunnen zien welke er in zit! Het plastic zit niet zo strak om de Dunny zelf heen, dit omdat er wat meer ruimte moest zijn voor het folie. Het is niet zo dat de Dunny veel bewegingsvrijheid heeft en alle kanten op stuitert. Het 'pluimpje' voor op zijn hoofd zit ook in een folietje, dit omdat ook hiervan de kleur verschilt met die van de chase. Het pluimpje zit op de achterkant vast geplakt. Na het folie opengemaakt te hebben treffen wij bij de Dunny het schildje aan, ook deze verschilt van kleur met die van de chase en moet dus mee verpakt worden in het folie.
Het schildje zit hier wel veilig, ook zit daar nog een extra plasticje omheen zodat hij de Dunny niet kan beschadigen.
Cijfer: 8/10


 


Product:
De Dunny zelf is echt waanzinnig gedaan. Zoals ik al eerder zei moet je wel echt van de stijl houden maar iemand met een oog voor detail zou het sowieso wel waarderen.
Het gezicht met de open mond waar weer een gezicht in zit is erg typerend voor Jesse's werk. Evenals de scherpe tanden en de 'drukke' lijnen.
Verder heeft Jesse het 'pluimpje' erg mooi bedacht en uitgewerkt, je zie ook dat ze beiden niet precies hetzelfde zijn waardoor het allemaal net wat echter lijkt. Ook het schildje is erg mooi en strak gedaan.
Verder vind ik het grappig hoe hij niet echt gebruik heeft gemaakt van de Dunny oren, die de Dunny juist een Dunny maakt. Hij heeft in dit design gekozen voor kleinere puntoortjes. Erg tof vind ik dat hij deze er gewoon op heeft getekend en de rest van het oor gewoon zwart heeft gemaakt, om zo toch nog erg goed te laten zien dat dit een Dunny is.
Cijfer: 9/10
Verdict:
Wij vinden de Dunny zeer geslaagd. De stijl en de attributen zijn gewoon erg goed gedaan. Het eindcijfer komt eigenlijk nog iets lager uit dan wij gehoopt hadden, vooral omdat het toch echt een hele mooie Dunny is! Het feit dat de doos wat simplistisch is voor iemand die toy design op zo'n hoog niveau tilt levert toch wel wat punten in.
Hoe Jesse Hernandez keer op keer weer die super designs aflevert is mij een raadsel, maar hij flikt het toch elke keer weer!
Eindcijfer: 8,2


De Jaguar Warrior met de Bic Buddy SDCC 2009 exclusive.
Beide van Jesse Hernandez


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...