donderdag 2 februari 2012

Film: X-Men - The Ultimate Collection Blu-ray Box

Dames en Heren,

Vandaag gaan we het weer eens over iets anders hebben dan toy's, namelijk, films.
Films kijken is iets wat René en ik kunnen als de beste. Ik denk dat er wekelijks zo'n 7 tot 10 films doorheen gaan. Al moet ik dan wel eerlijk toegeven dat er periodes zijn dat we iets minder kijken... Maar elke week gaat er sowieso een flimpje op!
Maar vandaag wil ik jullie vertellen over de X-Men ultimate collection box (Limited Edition). Wij hebben deze al enige tijd in ons bezit en hebben hem al een paar keer bekeken (We zijn echte Marvel n00bs).

De box komt in een kartonnen doos met op de achterkant een velletje met de lengtes van de film, informatie over wat er in de doos zit en nog wat andere info. Deze kan je er afhalen en dan zie je op de achterkant een plaat met verschillende X-Men figuren. De kartonnen doos waar de box in zit kan je weggooien maar wij hebben hem bewaard want we bewaren de box er in!


Nu box, oeh, die vind ik cool! Hij heeft een echte X-Men vorm en is dan ook in de vorm van een X. De eerste keer dat ik dat ding probeerde open te maken ging het niet echt makkelijk. Je moet twee dingetjes in de zijkant indrukken en klikt 'ie een soort van open. Beetje onhandig maar het gaat, wat er in zit is toch belangrijker, hihi.

Als je de deksel er afhaalt is het eerste wat je tegemoet komt een soort mapje met een kruis er op met de 'blades' van Wolverine (klik op de link en je ziet Wolverine hoe hij er in de strips uit ziet) er doorheen. Je kan deze er uithalen en open vouwen. Er zitten 5 blu-ray's in: X-Men, X-2: X-Men United, X-Men: The last stand, X-Men Origins: Wolverine en X-Men: First Class. In de deksel zit ook nog een kleine verrassing. Het is een soort kaart die je kan uitvouwen. Hierop staan een aantal figuren uit de laatste film van X-men. Dit was alles wat er in de box zit, nu zal ik wat meer vertellen over de films.


X-Men, X-2: X-Men United & X-Men: The Last Stand, zijn drie films die elkaar op volgen. Dit zijn de eerste drie films die er gemaakt zijn al zou ik niet zeggen dat ze dan ook meteen de leukste zijn, de andere films vind ik namelijk ook erg goed!
Als je X-Men niet kent zal ik kort even uit leggen wat het is. Het zijn mensen die 'speciale' krachten hebben door mutatie van het mensen ras. Het waren vroeger strips maar ze hebben deze verfilmd. Het verhaal, in de films dan weet niet of het ook in de strips zo gaat, gaat over twee (oude) vrienden die ook tevens elkaar rivalen zijn. Ze strijden namelijk allebei voor verschillende idealen. Professor X, Charles, heeft een school waar de mutanten een opleiding kunnen volgen over hoe ze het beste met hun krachten om kunnen gaan. Hij wilt graag dat gewone mensen en mutanten met elkaar in vrede kunnen samen leven. Magneto, Erik, is de badguy in dit geheel en wil dat mutanten de wereld overnemen en laten zien dat zij het sterkere soort zijn.
De drie films volgens elkaar op en je komt stukje bij beetje meer te weten over de twee en hoe het ooit begonnen is. Je kan ze, naar mijn eigen zeggen, beter in de volgorde kijken waar in ze bedoeld zijn. Maar goed, ik ga niet alles verklappen want zou het niet leuk meer zijn, haha!

De vierde film die ze maakten wat X-Men Origins: Wolverine. Deze X-Men film zegt niets meer over die drie gaande films daarvoor. Je zal zeker wel meer dingen snappen uit de vorige films als je deze eerst hebt gekeken en daarna de andere drie, maar je kan het kan ook goed als je hem erna kijkt.
Deze film is echt gebaseerd op het verhaal van Wolverine. Of het verhaal ook echt zo gaat ik de strips weet ik niet goed, maar volgens mij is het verhaal deels zo als het in de strips. Ze veranderen nog al is wat voor een film zodat 'ie een goed lopend verhaal heeft.

De laaste films is X-Men: First Class. Dit is eigenlijk het echte eerste verhaal, een verhaal dat aansluit op de eerste drie films. Het gaat echt over hoe de hele school van Professor X is ontstaan en hoe ze iedereen alle mutanten hebben opgespoord. Deze film gaat gewoon wat meer de verdieping in en je komt echt wat meer te weten over de hoe ze X-Men zijn geworden. Het gaat dan vooral over het verhaal van Professor X(Charles) en Magneto (Erik).
Als je het mij vraagt zou ik eerste Wolverine kijken, dan deze film en dan de X-Men I, II en III. Je zou op deze manier het meest logisch alle dingen over de X-Men te weten komen.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...