woensdag 8 augustus 2012

Meet The Artist: JFury

English version below.

Na een lange tijd geen artiesten meer geïnterviewd te hebben vonden wij het wel weer eens tijd voor een Meet The Artist! We vroegen JFury of hij geïnteresseerd was, voor de mensen die JFury niet kennen check DEZE, DEZE en DEZE post!

Stel je maar eens voor, wie ben je, hoe oud ben je?
Justin Phillips A.K.A. JFury. Ik ben een zelf ontwikkelde artiest die in Salinas California (US) woont. Ik ben getrouwd met mijn geweldige vrouw Adrianna en we hebben twee kinderen waar ik behoorlijk de handen vol aan heb. Ik run een hondentraining praktijk en doe het meeste van het customizen 's nachts, als de familie al op bed ligt.

Waarom JFury?
Ik noem mezelf JFury omdat mijn graffiti-tag als kind 'Fury' was. Toen ik in de toy-art belande besloot ik weer deze naam te gaan gebruiken maar dan met de J van Justin er voor.

Wanneer kwam toy-art in je leven?
Ik kwam het voor het eerst tegen toen ik met m'n gezin in Disneyland was en toen hun 'vinylmation figures' zag. Hierna stuitte ik al snel op KidRobot en sindsdien ben ik er verslaafd aan. Ik vond het geweldig om zo veel verschillende artiesten op dezelfde platformen te zien werken en er zo veel verschillende dingen mee doen.Hoe lang customize je al?
Nou ik ben nog steeds erg 'nieuw' in het customizen van toys. Ik ben in april 2011 begonnen en sinds dien heb ik al meer dat 70 toys gedaan. De eerste paar maanden gebruikte ik Sharpie Paint Markers om mee te customizen aangezien ik nog nooit wat had geschilderd. Het probleem van stiften is dat niet alle kleuren bestaan en daarom kocht ik in oktober een paar kwasten en heb ik mijzelf geleerd te schilderen. Sindsdien gebruik ik alleen nog maar verf en kwasten en heb ik het gevoel dat ik steeds beter word, bij elke custom die ik doe.

Waarom ben je dat gaan doen?
Ik ben begonnen met het customizen van toys omdat ik het idee leuk vind om van een platform je eigen creatie te maken. Het customizen van toys bracht ook kunst terug in mijn leven, dit had ik vele jaren daarvoor opgegeven. Net op het moment dat ik toys customizen ontdekte had ik van mijn vrouw een tekenset gekregen voor mijn verjaardag. Nadat ik mijn eerste custom af had was ik verslaafd, in de eerste maand maakte ik twaalf customs! Waaronder mijn eerste clown.Wat voor stijl zou je, jouw toys noemen?
Mijn stijl is erg cartoony, ik hou van de strakke zwarte lijnen in cartoons en ik gebruik ze dan ook veel op mijn customs. Ik ben het meest bekend voor mijn clowns en mijn mix van voodoo-clown toys. Wat ik het meest probeer te bereiken met al mijn customs zijn strakke lijnen en mooie kleuren.

Waar haal je voornamelijk je inspiratie vandaan?
Ik krijg heel veel inspiratie van mijn kinderen en oude ideeën voor cartoons die ik had als kind. Toen ik opgroeide hield ik van alle enge films over clowns zoals IT en Killer Klowns From Outerspace. De voodoo-clowns die ik maak is echt iets nieuws waar ik de laatste tijd mee bezig ben. Ik heb ook nog wat schetsen van karakters waarvan ik hoop dat ik die snel in customs kan transformeren.Wat kunnen we nog van je verwachten?
De rest van dit jaar ben ik in ieder geval erg druk. Ik zit in een paar grote shows waar ik geweldige designs voor aan het maken ben. Het grootste wat op dit moment op mijn pad ligt is de Designer Con in november, ik zal hier een eigen kraam hebben. Ook heb ik nog wat plannen waaronden een 8" Dunny serie.En dan de laatste vraag; wat is je favoriete toy?
Mijn favoriete productie-toy is de Calavera Dunny van Jesse Hernandez. Mijn favoriete custom die ik tot nu toe heb gedaan is de JuJu Witch Doctor 8" Dunny. Hopelijk heb ik zelf binnenkort een productie-toy bij een bedrijf. Dat zou dan zeker mijn favoriet zijn! Hahaha.

Verder wil ik je graag bedanken voor dit interview. Ook wil ik graag mijn vrouw bedanken, omdat ze met mij opgezadeld zit terwijl ik aan het schilderen ben. Zonder haar zou ik geen toys customizen. Ook wil ik graag alle artiesten bedanken voor al de goede tips die ik heb gekregen en natuurlijk iedereen die mijn kunst zo tof vinden en mij supporten.

JuJu Witch Doctor 8" Dunny
Check JFury z'n FaceBook pagina HIER. En kijk HIER of hij nog wat leuks voor je heeft in z'n store!


English version:

After a long-long time of not-interviewing any artists we decided it was time for another Meet The Artist! We asked JFury if he was interested, for the people who don't know JFury click HERE, HERE and HERE!


Introduce yourself; who are you, how old are you?
Justin Phillips A.K.A. JFury. I am a self taught artist who lives in Salinas California in the U.S. I am married to my wonderful wife Adrianna and we have 3 kids who keep me pretty busy. I run a dog training buisness for my day job and do most of my painting at night after the family has gone to sleep.

Why JFury?
Well I chose Jfury as my artist name because when I was a kid my graffitti tag was Fury and when I got into the toy-art scene I decided to bring it back but added the J (Justin) just to change it up a little.

When did toy-art came into your life?
I first found out about the toy-art world when I took my family to Disneyland and saw the vinylmation figures. Which lead me to find KidRobot and I have been hooked ever since. I thought it was so great to see so many different artists take the same platform  and create some many different designs with it.


How long do you customize toys?
Well Im still very new to customizing toys I did my first custom in April 2011 and since then I have done over 70 custom toys. For the first few months I used Sharpie Paint Markers to do my customs because I had never painted anything before. The problem with the markers is they had limited colors so in October 2011 I bought some paint and brushes and decided to teach myself to use the brushes instead of pens. I have been using brushes ever since and feel that Im getting better with every custom.

Why have you started customizing toys?
I started customizing toys mainly because I loved the idea behind turning a existing platform into one of my own characters. Customizing toys also brought art back into my life, I pretty much gave up on doing anything with my art many years ago. But I found out about toy customizing right at the same time that my wife bought me a art set for a birthday gift. Once I did my first custom I was hooked, in the first month of customizing I did 12 customs. That is also when I came up with my first clown character.


How would you call your style?
My style is very cartoon like, I love the clean black lines of cartoon characters and I use them in most of my customs. I am mostly known for my crazy clown designs and my mix of clowns and tribal voodoo characters. The biggest thing I try to get with every custom I do is clean lines and vibrant colors

Where do you get your inspiration from?
I get alot of  my inspiration from my kids and old cartoon ideas I had as a kid. When I was growing up I liked all the creepy clown movies like IT and Killer Klowns From Outerspace. The tribal voodoo themes are just something that I have started developing over last few months. I have some new characters sketched out that I hope to turn into customs very soon.


What do you have coming up?
Well the rest of this year I am very busy. I’m involved in a few big shows in the next few months that I have big designs planned for. The biggest thing that is coming up for me is Designer Con in November, where I will have a booth. I have some big plans for that one including a 8” dunny series.


And the last question: what’s your favorite toy?
Well my favorite production toy is the Calavera Dunny by Jesse Hernandez. My favorite custom toy that I have done is my JuJu Witch Doctor 8” Dunny. Hopefully some time soon I will be able to get a production piece with a company and then that will be my favorite toy! Hahaha.

I just want to say thank you to you for taking the time to interview me. I would also like to thank my wife who puts up with me and all the hours I spend painting. If it wasn’t for her I wouldn’t be doing custom toys. I’d also like to thank all the artist that have giving me such great advice and all the people who actually like my art and support what I do.


JuJu Witch Doctor 8" Dunny
Check JFury's FaceBook page HERE. And click HERE to see if he has something in his store for you!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...