maandag 28 mei 2012

Event: Art & Toys: Collection Selim Varol

Selim Varol
Ik was afgelopen zaterdag op de opening van 'Art & Toys: Collection Selim Varol' in Berlijn. En geweldig was het! Ik heb wat foto's gemaakt en zal jullie wat achtergrond info vertellen over deze geweldige expositie!

Selim Varol is een 39 jaar oude verzamelaar uit Düsseldorf. Tevens is hij eigenaar van Toykio en sponsort hij verschillende kunst projecten.
Hij is op jonge leeftijd toys gaan verzamelen, dit zijn zowel designertoys als gewone toys. Hij schat zelf dat hij zo'n 15.000 toys heeft liggen.

Selim Varol spaart echter niet alleen toys, ook hangt er in de Me Collectors Room in Berlijn heel veel kunst uit zijn persoonlijke collectie. In 1999 kwam hij in Tokyo door KAWS in aanraking met straatartiesten waaronder Shepard Fairey (Obey) en velen andere. Hij zegt zelf dat er niet echt een duidelijke overgang is tussen het toys en kunst verzamelen. Het ging erg geleidelijk. Ook probeert hij tegenwoordig minder om hele collecties compleet te krijgen, hij kijkt nu eerder naar wat hij echt mooi vind en iets toevoegt aan zijn -al immense- collectie.


" 'My collection, that's me -
my childhood, my friends, my heroes, my role models, what I enjoy, what moves me.
Pictures from my journey: 'at home I'm a tourist' " (Selim Varol)
Wat Selim hiermee bedoelt te zeggen is dat zijn meeste werken internationaal zijn en niet uit Duitsland komen. Hij heeft hiervoor ook veel gereisd (vooral naar Amerika) omdat hij het fijn vind om een persoonlijke band te hebben met de artiesten die voorkomen in zijn collectie.
Dit 'toeristen-gevoel' krijgt hij ook als hij daar rond loopt, het doet hem heel erg herinneren aan waar hij is geweest.


Deze expositie is een grote aanrader als je van toys en/of kunst houd! Een super collectie van ongeveer 3000 werken zijn hier te zien. De expositie zal van 26-05 tot 16-09-2012 te zien zijn en is dus zeker de trip naar Duitsland waard! De Me Collectors Room is hier te vinden:

Me Collectors Room Berlin / Stiftung Olbricht
Auguststraße 68
10117 Berlin, Germany

+49 30 86 00 85-10
info@me-berlin.com
www.me-berlin.com

Voor alle foto's die ik heb genomen klik je HIER.


The man of the show: Selim Varol


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...