woensdag 5 september 2012

Boek: Art & Toys: Collection Selim Varol

Iets meer dan een week geleden ontving ik een leuke verrassing van Me Collectors Room Berlin. Ik beloofde jullie hier vorige week een stuk over te schrijven maar ben daar gewoon niet aan toe gekomen. Tuurlijk had ik het af kunnen raffelen, maar zo'n boek als dit verdient beter!

Het boek gaat (natuurlijk) over de immens grote collectie die Selim Varol (eigenaar Toykio) nu tentoongesteld heeft staan bij de Me Collectors Room in Berlijn. Ik was hierbij bij de opening en ik kan het niet genoeg zeggen: ik stond versteld! Zo'n grote collectie van toys en kunst die ik helemaal geweldig vind. Ik voelde mij als een kind in Lego World (nooit geweest, maar het gevoel zal hetzelfde zijn)! Ik heb daar even met Selim gesproken en ook had ik mij ingeschreven op de pers lijst, vandaar ook dit über-gulle gift van Me Collectors Room en Selim Varol, dank jullie daarvoor!

Mocht deze tentoonstelling je ontgaan zijn, check het HIER! Mocht je zo iets hebben van; damn! Hier moet ik ook heen! Grijp je kans! De tentoonstelling is nog tot en met 14 oktober te bezichtigen!
Dan nu het boek:

Het boek telt 236 pagina's en heeft daar zo'n 196 full-color foto's op. Leuk detail is dat er wat 'uitklap' pagina's in zitten met geweldige foto's van de collectie. De afmeting is zo'n 23,5 cm bij 30 cm en is voorzien van een hardcover met een omslag. Van de buitenkant ziet het boek er al gelikt uit, groot, dik, zwaar, goed bedrukt en mooi afgewerkt! Sowieso echte eye-candy voor in de kast en zeker een waar genot als je hem open slaat!


In het boek zelf zijn er meer dan 3000 werken te bezichtigen van zo'n 200 artiesten. Ook steet er een interview in met the-man-himself Selim Varol. Verder staan er nog stukken in die geschreven zijn door Jeffrey Deitch (MOCA), Nicola Oxley en Nicolas de Oliveira. Deze geschriften zijn zowel in het Duits als in het Engels in het boek te vinden. Deze stukken zijn reuze interessant, het is dan ook zeker meer dan gewoon een plaatjesboek! Maar uiteraard gaat het voornamelijk om wat er te zien is op de tentoonstelling en ook dit hebben ze reuze goed aangepakt! Naast dat er foto's te vinden zijn over hoe de collectie daar te bezichtigen is zijn er ook veel foto's van de werken afzonderlijk. Uiteraard staat er op elke pagina van welke artiest de werken zijn, maar als extra hebben ze naast elk 'deel' een soort legenda. Deze is in het zwart-wit afgedrukt op gele pagina's, makkelijk te vinden dus! Daarbij staat welke artiest het gemaakt heeft en op welke pagina het werk te vinden is.


Na het boek grondig pagina voor pagina met volle belangstelling bekeken te hebben waan ik mij weer in Berlijn. Sterker nog, ik voel de kriebels weer opkomen om er weer heen te gaan. Het is zeker de grootste toy-collectie die je ooit in je leven zal zien! En wellicht ook de grootste "straatkunstenaar" verzameling die je ooit zal zien! Mocht je de trip naar Berlijn niet kunnen maken, koop dan het boek! Dan heb je deze unieke ervaring in ieder geval niet helemaal gemist!


Zo goed als de hele collectie die bij de Me Collectors Room te zien is staat in het boek. Zowel de toys als de kunst die daar tentoongesteld staan. Dit boek is dan ook echt een aanrader voor mensen die niet perse iets met toys hebben!
Mocht je geïnteresseerd zijn in het boek, kopen kan HIER(NL) en HIER(DE)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...