maandag 5 maart 2012

Meet The Artist: Don P

Vandaag de eerste editie van Meet The Artist!
Wij gingen langs bij Don P (Patrick Lippe) en stelde hem wat vragen:

Stel je maar eens voor, wie ben je, hoe oud ben je?
Ik ben Patrick Lippe, 32 jaar. Ik heb twee zoontjes, een van 6 en eentje van 2. In het verleden heb ik thema's gemaakt voor Sony Ericsson en ben nu vooral bezig met het customizen van toys.

Waarom Don P?
Eerst stond ik bekend als Patmoslipsi. Een verbastering van mijn naam, gebaseerd op twee Griekse eilanden. Ik was actief bezig als moderator in een forum, hierdoor noemde de forumleden mij al de Don. Al gauw werd dit Don P. En onder deze naam sta ik nu een half jaar bekend als toy-costumizer.

Wanneer kwam toy-art in je leven?
Ik zag bij de Concrete store in Den Haag een Mascotte in de etalage staan. Dit was de KidRobot Mascot SGT 17 black. Ik liep hier vaak voorbij en keek er elke keer weer naar. Toen ik bij mijn vrouw introk vond ik het tijd dat ik hem ging kopen. Ik wilde daar iets van mijzelf hebben staan. Hierdoor sloeg de toy-verslaving aan, in zoverre dat ik in een keer een set van 14 Mascottes kocht.

Hoe lang customize ja al?
Ik costumize nu al iets langer dan een jaar. Na een half jaar begon dit meer zijn huidige vorm te krijgen en nu ben ik er echt veel mee bezig.

Waarom ben je dat gaan doen?
Ik had een serie van drie Mascottes; The Good, The Bad en The Ugly. Er miste voor mijn gevoel nog wat, een vierde bijpassende Mascotte. Ik besloot deze zelf te gaan maken en dat werd dus een indiaan. Het was een vrij simpele custom, beetje verf en wat kleding, maar het maakte de serie wel af!


Wat voor stijl zou je, jouw toys noemen?
Ik begon een beetje met het kopiëren van dingen die ik zag. Probeerde dat een beetje uit en dat beviel wel. Na een tijdje creëer je toch echt een eigen stijl. Bij mij werd dit 'Apocalypse'. Zie het als vooral veel metaal, beschadigingen en viezigheid.

Waar haal je voornamelijk je inspiratie vandaan?
Mijn inspiratie, of beter gezegd artiesten die mij inspireren zijn toch wel: Rsinart, Fuller, Gangtoyz en Oskunk. Eigenlijk heb ik er zoveel!

Ik heb begrepen dat je laatst bent gevraagd door Play Imaginative om een custom Mickey voor ze te maken?
Ja Play Imaginative had mij, en een paar andere artiesten, gevraagd om een custom voor ze te maken. Ik kreeg er twee opgestuurd, één hiervan moest na het customizen retour naar hun en eentje voor eigen gebruik. Hun enige echte eis was dat Mickey niet al te slecht werd afgebeeld, ik heb mij dus erg in moeten houden want het liefst had ik hem iets rauwer gemaakt en een wapen gegeven. De Mickey gaat nu met hun op tour en word zo op verschillende locaties tentoongesteld.

De PI Mickey van Don P

Je blogt ook, Battle of the Mascots heet je blog. Waarom heb je specifiek voor deze toy gekozen? Wat is er zo leuk aan deze toy?
Het is de toy waarmee het voor mij allemaal mee begon. En sinds dien ben ik echt bezeten van de Mascotte! Ik vind het ook gewoon een haal gangbare toy als je het hebt over customizen. Naast de KidRobot Mascotte vind ik ook Munny's heel erg leuk, vooral Munny's met een skull. Ik hou gewoon erg van skulls.

Je doet het blog samen met Sekure D, kan je ook nog iets loslaten over een eventuele samenwerking?
We zijn beide verslaafd aan Mascottes en wij liggen elkaar heel erg. Je zou kunnen zeggen dat we dezelfde mentaliteit hebben. We vormen een heel goed team. Over een eventuele samenwerking kan ik nog niks loslaten, wel staat er een customtrade tussen ons op het programma. Verder gaan er nog heel veel vette dingen gebeuren. Lijkt mij wel heel vet om hem een stuk van mij te geven en zelf een stuk van hem te mogen ontvangen.


En dan de laatste vraag: wat is jouw lievelings toy?
Dat is toch wel de KidRobot Mascot 05 - Kidbomber. En dan de groene versie, niet de blauwe! Beide zijn heel moeilijk te krijgen, maar laten we zeggen dat ik er een mazzeltje bij had!

Vergeet ook vooral niet even om Don P zijn persoonlijke blog te bekijken! Hier kan je ook zien hoe jij een custom van Don P kunt bemachtigen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...