maandag 26 maart 2012

Meet The Artist: EECHone


Voor de tweede 'Meet The Artist' gingen we langs bij EECHone.
Hij vroeg ons om buiten met hem af te spreken want hij had een kleine verrassing!

Stel je maar eens voor, wie ben je, oud ben je?
Ik ben Nick Sander, voor familie en vrienden beter bekend als EECHone. Ik ben 21 jaar en woonachtig in Heeroguwaard.

Waarom EECHone?
Mijn naam komt uit de graffiti scene, ik begon op mijn 16e hiermee en vond EECH goed klinken en het schreef lekker. De ‘one’ is een typisch iets uit de graffiti scene, gewoon om aan te duiden dat je de eerste bent die met die naam schrijft. Het staat geloof ik voor one-of-a-kind.

Wanneer kwam toy-art in je leven?
Ik zat op een forum waar ik als avatar een FatCap uit serie 1 gebruikte. Ik vond deze heel tof! Toen ik later niet meer op dat forum zat ben ik hem maar eens op gaan zoeken en kwam toen dus de hele serie tegen. Al snel ben ik hierdoor ook op Dunny.nl gestuit. De eerste toy die ik kocht was toch wel bij Outland in 2009, dat was een Headphonies. Daarna bijna de complete FatCap serie 1 overkocht ik was gelijk 170 euro armer.

Hoe lang customize je al?
Ik ben begonnen met customizen in 2010. Dit begon heel simpel; ander kleurtje, wat lijnen hier en daar, een bloempje, enzovoorts. Het was vooral lekker experimenteren. Later heb ik ook wel veel van mijn eerste customs weer overgeschilderd of uit elkaar gehaald.


Waarom ben je dat gaan doen?
Ik zag customs van Huck Gee en dacht: dat wil ik ook wel! Ik kon ze alleen niet betalen en dus besloot ik zelf maar dingen te gaan maken. Ik wilde dingen bedenken die nog niet zijn gedaan. Daarnaast hou ik ook wel erg van subtiel en mag het best simpel zijn, zolang het er maar goed uit ziet! Het liefst hou ik mijn toys ook redelijk laag geprijsd, dan is het ook leuker voor de mensen die ze willen hebben.

Wat voor stijl zou je, jouw toys noemen?
EECHclusief! Ik doe gewoon wat ik leuk vind. Als ik het mooi vind zet ik hem op het internet, zo niet dan gaat de aceton er gewoon weer overheen en maak ik er iets anders van. Ik vond het wel erg jammer dat mijn ‘Glass Dunny’ mislukt was, het spul wat ik had gebruikt om het glas te vullen begon gewoon de Dunny te vervormen en had het rietje laten smelten. Maar waarschijnlijk ga ik dat wel nog een keer proberen.

Waar haal je voornamelijk je inspiratie vandaan?
FarkFK is sowieso een inspiratiebron geweest voor mijn FatCans. Buddha is een inspiratiebron die ik heb gebruikt voor een aantal Dunnys en een 4“ Munny. Daarnaast laat ik mij inspireren door alledaagse dingen die ik zie en tegen kom. Die Rose Dunny’s ben ik bijvoorbeeld geïnspireerd door een vaas die in een meubelzaak stond waar ik regelmatig werkte.Heb je nog opkomende toys?
Er komt sowieso een 7” Munny aan en nog een paar spuitbussen. Hoeveel dit er precies zullen zijn weet ik nog niet. Verder blijft het nog even een verrassing.

Je word best wel vaak gereblogd wat vind je daar van?
Wat ik doe word blijkbaar gewaardeerd en dat vind ik natuurlijk super! Ik vind het erg leuk als mensen mijn toys ‘liken’. Ik maak ze niet per se voor de verkoop maar het is wel erg leuk als iemand iets van je wilt kopen en daar dan ook heel erg blij mee is.

En dan de laatste vraag: wat is jouw lievelings toy?
FatCaps! Specifiek: de ‘Holy Roller’ van Deph uit serie 1.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...