donderdag 15 maart 2012

Boek: Dot Dot Dash - Designer Toys, Action Figures and Character Art

"Dot Dot Dash! wordt u aangeboden door de makers van Pictoplasma en Pictoplasma 2. Voortbouwend op het populaire onderwerp 'designer toys' met een eigentijds karakter en een up-to-date overzicht van de personages en toys. Een boek vol vinyl figures, pluche poppen, designer toys en action figures  die te zien zijn als een nieuwe stroming in de hedendaagse design, kunst en populaire cultuur. Dit drie dimensionale speelgoed borduurd verder op basis van de popcultuur, graffiti en beeldende kunst. De nieuwe generatie personages lijken leuk, snoezig en onschuldig op het eerste gezicht, maar zijn vaak uitlokkend, politiek incorrect en maf. Het materiaal is niet bestemd voor kinderen en is erg geliefd door tieners en volwassenen. Elke toy is een kunstwerk en vaak gemaakt door wereldberoemde artiesten. Veel toys worden onafhankelijk van elkaar geproduceerd in gelimiteerde oplage en worden gezien als zeer gewilde verzamelobjecten."


En nu wat vind ik er van? Het boek er staat niet per se echt een verhaal in. Wat ook overbodig zijn bij zo een soort plaatsjesboek. Wel staan er stukjes uitleg in over verschillende soorten toys. Leuk en interessant! Verder staan er echt errug(!) veel foto's van toys in. Over de 4000(!). Groot, klein, dik, dun, custom, gewone uitgaves. Wat je maar wilt. Sommige met een gewoon witte achtergrond, sommige in echt in mooie bijpassende compositie. René en ik waren er wel een tijdje mee zoet want het boek is enorm groot en dik ook (bijna 300p). We herkenden een heleboel ervan maar kwamen ook weer op nieuwe artiesten. Leuk leuk leuk en nog meer leuk.
De prijs van het boek was 44€ maar helaas kan ik nergens meer vinden waar je het kan kopen want op alle sites is het uitverkocht!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...