woensdag 4 april 2012

Review: 3" Dunny - Birro The Clown by Chauskoskis

Vandaag voor het eerst een review over een 3" Dunny! En dan natuurlijk niet zomaar een Dunny; Birro The Clown van Chauskoskis!
Afgeleid van de custom Dunny die Chauskoskis verkocht via het KidRobot forum. Na het grote succes van deze custom heeft KidRobot de Dunny in een gelimiteerde productie genomen. 1000 stuks om precies te zijn, die te koop waren via een geheime link zodat alleen de echte fans/verzamelaars hem konden kopen!

Doos:
De doos is in principe hetzelfde als een standaard blindbox. Geen flapjes die je open kan klappen, het word toch echt gewoon scheuren. De doos is helemaal bijpassend gedesignd. De 'circus-thema' ruiten zijn op alle kanten te vinden, wel zijn deze 'vies' gemaakt wat de doos een erg grauwe look geeft. Ook de clown zelf ziet er vertrapt en vies uit.
Op de rechterzijkant staat de volgende tekst: 'Birro The Clown - Once a big star, now a *lowbrow entertainer (*lowbrow is good for your soul!)'. Heel leuk is nog wel de 'thank you' op de achterkant van het doosje, Chauskoskis laat goed zien dat hij weet dat hij deze release aan de fans te danken heeft.
Cijfer: 8,5/10


Verpakking:
Ook de verpakking is in principe hetzelfde als elke andere blindbox. KidRobot folie waar je met geen enkele mogelijkheid door heen kan kijken. Het flesje wat Birro The Clown bij zich heeft is uiteraard apart verpakt. Zowel de Dunny als het flesje zullen hierdoor niet beschadigd raken.
Cijfer: 7/10


Product:
Dan het product zelf; toen ik hem zag wist ik al gelijk dat ik hem koste wat kost moest hebben! De manier hoe Chauskoskis de vorm van een normale Dunny heeft weten te veranderen naar dit is gewoon geniaal. Erg leuk aan het hoofd vind ik ook vooral dat de Dunny oortjes toch nog scheef op het hoofd staan waardoor je toch echt blijft zien dat het een Dunny is.
Verder verschilt het design een beetje met de custom versie hiervan; de kleuren van het broekje zijn anders en hij heeft bretels, iets wat eigenlijk alleen de custom chase had.
Nou zijn deze veranderingen niet zo groot en de bretels zijn ook gewoon te leuk om er uit te laten! Het grootste verschil is nog wel dat de productie Dunny geen hamer heeft. Dit vind ik dan ook wel heel erg zonde! Ik heb Chauskoskis hierover aangesproken en volgens hem zouden de productiekosten voor KidRobot hierdoor te hoog worden. Ze hebben tenslotte ook al een aparte mal voor het hoofd moeten maken!
Cijfer: 9/10


Verdict:
Al met al een heel erg geslaagde Dunny! Ik vind het ook gewoon erg mooi om te zien dat KidRobot beluit om een custom in productie te nemen. Een beetje jammer is het wel dat er dus geen hamer bij zit en dat ze ook niet hebben besloten om een chase uit te brengen. Verder verdient deze Dunny zeker wel het eindcijfer wat hij gekregen heeft!
Eindcijfer: 8,2


Wij hebben een Birro The Clown te koop maar liever ruilen wij hem tegen de Koralie Dunny die uit gaat komen! Mail ons op: DunnyAddicts@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...