woensdag 5 december 2012

Review: Mechadunny 8" by Frank Kozik

En dan doen we vandaag maar weer eens een review!
Heel verrassend zal het niet zijn; maar het betreft weer een 8" Dunny!
Ditmaal van Frank Kozik (klik HIER voor al onze artikelen over Kozik), de Mechadunny.
In twee varianten te verkrijgen, deze en de MDA1 Tactical Assault Unit. De laatste vind ik zelf niet zo heel bijzonder, een beetje saai zelfs, maar deze vind ik wel echt super vet! Op naar de review:

Doos:
Op de doos vinden we veel 'onderdelen' die in de robot zouden moeten zitten. Hij bestaat uit twee tinten rood en is afgewerkt met een glanslaagje. Op de zij- en voorkant vinden we de naam van de Dunny. Op de tweede zijkant en doorlopend op de achterkant vinden we het hoofd van de Dunny. Dit allemaal in mooi glanzend zilver. Op de onderkant vinden we de twee types, er zit een stickertje op zodat je kan zien welke het is. Dit scheelt natuurlijk weer twee verschillende dozen maken. Ik hou zelf altijd wel van dozen die rondom doorlopen, vandaar dat deze doos een dikke 8 verdient!
Cijfer: 8/10


Verpakking:
De verpakking is redelijk standaard voor een Dunny, behalve dan dat de vorm van deze Dunny niet zo standaard is. Hij sluit nauw om het design en het plastic is vrij dik en niet echt doorzichtig.
De Dunny zit overal goed beschermt, behalve bij de voetjes. Gezien van deze Dunny de benen iets langer zijn is hier het plastic uitgesneden.
Cijfer: 7/10


Product:
Het product zelf vind ik echt super! Het is natuurlijk het grote broertje van de Mechdunny uit Series 5.
Echter heeft deze meer detail en vooral meer klinknagels. Verder zijn bij deze de spikes op z'n handen iets stomper en korter, dit denk ik omdat die bij de 3" versie nogal vaak afbraken.  Verder zie je nauwelijks dat het een Dunny is, de vorm is zo veranderd! Langere benen, korter lichaam, armen met twee punten articulatie in plaats van één en dan natuurlijk nog het hoofd, met de hoekige vormen en de grote kaak. Het is dat er Dunny oren op zitten!
Cijfer: 9/10


Verdict:
Al met al echt weer een heel vette creatie van meneer Kozik en KidRobot!
Zeker iets waar de (Kozik) fans blij mee zullen zijn, gezien het ook weer totaal iets 'nieuws' is (vergeleken met de zwarte ogen, baard en peuk). En natuurlijk ook zeker een goede toevoeging als je ook de 3" versie hebt!
Eindcijfer: 8

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...