woensdag 13 juni 2012

Event: Dragons: een custom toy show.

Een tijdje geleden kwam ik een post tegen van Andy Kelly. Hierin vertelde hij over zijn project. Andy heeft een custom toy show opgestart waaraan ondertussen al 50 artiesten meedoen. De opbrengsten van de show gaan naar DiabetesUK, een heel mooi doel zou ik zo zeggen. Als basis heeft iedere artiest een Kracka gekregen om te customizen. Dit omdat de draak een nationaal symbool is van Wales en omdat 2012 het jaar van de draak is. Andy heeft al verschillende work-in-proces foto’s van de Kracka’s op zijn website geplaatst en er zijn ook al een aantal Kracka’s klaar.
Er waren er drie die er voor mij op dit moment uit sprongen. Ten eerste de Kracka van A Little Stranger, oftewel Holly. Holly werkt voornamelijk met pluche en combineert dat met wat sculpting. Ik vind haar creatie ‘Falkor’ echt heel mooi geworden. Deze is gebaseerd op het gelijknamige karakter uit ‘The Never Ending Story’ waarin Falkor een geluksdraak is. Ik vind vooral de witte vacht erg leuk. Er wordt niet vaak gebruik gemaakt van stof bij customs, maar in dit geval vind ik het erg geslaagd. De kop van Falkor vind ik ook erg mooi. Deze is gemaakt van polymeerklei en zijn oren kunnen in verschillende standen worden gezet.  Het doet me denken aan een mythisch wezen, wat in het geval van een geluksdraak ook wel terecht is. Falkor kost £280 en zal vanaf 18 augustus beschikbaar zijn.


Een andere custom Kracka die me opviel, is ‘Puff’ van  Stu Witter. De sculpt is echt ontzettend strak. Er is werkelijk geen hobbeltje of bobbeltje te zien. Verder valt Puff ook lekker op door zijn felgroene kleur en de gele hoorntjes breken het geheel weer een beetje. Zijn vleugels hebben ook een mooie vorm. Al met al echt een hele leuke draak.


Weer iets compleet anders is gemaakt door Rich Page van Ume toys. ‘Lambert’ viel mij op door zijn koperachtige uitstraling. Het deed me een beetje denken aan de steampunkstijl van Doktor A. Erg gaaf! Leuke details zijn de snor en lucifer in zijn pootje. Ook weer een creatie die ik best zou willen hebben.


Al met al zijn er al heel wat gave draken gemaakt en aan de work-in-proces foto’s te zien, komen er nog vele mooie creaties aan. Ik ben heel benieuwd hoe ze er uiteindelijk allemaal uit komen te zien en ik hoop dat ze voor een mooi bedrag naar een nieuwe eigenaar zullen gaan.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...